Logo

Mod flæskekammens top

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Frokost i sommerpensionen) Komp.: Henrik BIichmann Forf.: Jens Louis Petersen

 

Mod flæskekammens top

et plovspor fører op

imellem bønner, ærter og tomater,

og rejeskålens favn

er alle længslers havn

- og to sekunder senere: et krater.

 

Blandt lune bøffers duft,

som røver al fornuft,

står blanke gafler stejlt imod hinanden.

Og hedt er kampens gny

om husets kolde sky,

som kysser pølsen, natteblidt, på panden.

 

En gul, kompakt gratin

blev torskens brudeseng

- til gengæld gør den ikke megen lykke.

Og sej og stivnet står

hachis'en (fra i går)

med fire grønne æg som brudesmykke.

 

Men under hede ord,

som dagen ikke tror,

går stærke mænd til kamp om karbonaden.

Mens 14 gaflers stål

begærligt stanger ål,

og rognen tværes ud i remouladen.

 

Et lille, stille suk:

filet'en var så smuk!

Men husets gæster åd, som de var vilde.

Fra værtens øjne randt

en tåre og forsvandt .. ,

den perled i den sidste stump persille.

 

Og alting faldt til ro.

I pension "Lykkens Bo"

sad milde, mætte mænd med føden bjærget.

Og gæsterne forsvandt.

Men værten bare fandt

en knækket asie, hvor de havde hærget.

 

 

Fra radiokabaretten "Sommer og sol over Fladbølle Strand", 1950.

En tæt parodi på visen "Langs bakkekammens top", der på den tid og takket være diseusen Lulu Zieglers inderlige fortolkning var næsten lige så populær som sommerpensionernes kolde borde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her