Logo

Højdespring

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Højdespring finder sted over en absolut vandret overligger, anbragt mellem to lodrette støtter.
En deltager har ret til tre forsøg på hver højde og må starte på en hvilken som helst højde over den fastsatte minimumshøjde og derefter på hvilken af de følgende højder, han ønsker. Tre mislykkede spring i træk, uanset på hvilke højder, udelukker deltageren fra videre deltagelse. Efter hver afsluttet forsøgsrunde øges højden.
Vinder bliver den, der har præsteret det højeste spring. Står to eller flere lige vinder den, der har færrest forsøg på sidste højde. Er det stadig uafgjort findes.afgørelsen ved at sammenligne antal af nedrivninger og dernæst forsøg gennem konkurrencen.

Dommerne. To eller tre dommeren skal sikre, a1 springapparaturet inc!. den skumgummi madras, man almindeligvis bruger til at lande på, er i orden, og at alle spring udføres korrekt.

Skoene. Pigge på hæle og særlig hælforstærkning er anbefaleisesværdigt ved højdespring.

Støtterne skal være solide og nå mindst 10 cm over den maksimumshøjde overliggeren kan løftes til. De kan kun flyttes, hvis hele springområdet er kommet sådan i uorden. specielt afsæts- og landingsområdet, at det efter dommernes skøn ikke er anvendeligt. Det kan kun ske med dommernes tilladelse ved afslutningen af en forsøgsrunde.
Udliggerne skal ligge parallelle med selve overliggeren - altså vende indad mod hinanden - og skal være flade eller rektangulære. Overliggeren må gerne være en tresidetliste eller en rund liste med flade ender.
Den må ikke veje mere end 2 kg. Længden er 3,64-400 m. Der skal være mindst 10 mm mellem overliggerens endeflade og støtterne og overliggeren skal være anbragt således, at den let falder ned, hvis den bliver rørt af en deltager. Overliggeren skal også altid anbringes med den samme side opad og fremad hver gang den har været revet ned for at sikre alle deltagerne nøjagtig samme forhold.

Tilløbsbanen har almindeligvis form som en vifte og på ovenstående tegning ses de mål, der er anbefalet af IAAF.

Tilløb. Man må tage et tilløb af ubegrænset længde. Det er tilladt at placere mærker for at have det rigtige tilløb og kunne sætte af på det sted, man mener er det rigtige, men ikke i selve landingsområdet. En klud e.lign. kan placeres på overliggeren for at hjælpe på »sigtet« i tilløbet. Man må ikke bruge hjælpemidler under springet.

Springregler. Starthøjden for hver runde bliver meddelt af dommerne før man starter. Deltagerne har lov at springe, når de ønsker, og de har lov at lade være med at springe på en bestemt højde, hvis de ønsker det. De går under alle omstændigheder ud af konkurrencen, hvis de har revet overliggeren ned i tre efterfølgende forsøg, uanset på hvilke højder, det er sket. Da det ofte sker, at to deltagere slutter konkurrencen på samme højde, er reglerne om, at den, der har haft færrest nedrivninger og dernæst færrest forsøg, med til at gøre højdespring til en meget taktisk øvelse.

Mislykkede forsøg. Et spring godkendes ikke, hvis: - der sættes af med begge ben (1),
- overliggeren falder ned (selvom det først sker, efter at springeren er landet (2).
Desuden noteres det som et mislykket forsøg, hvis springeren med nogen del af sin krop bryder det lodrette plan gennem støtterne uden at komme over overliggeren selv om der ikke gøres forsøg på at springe. Opmåling. Finder sted absolut lodret fra jorden op til underkanten af overliggeren. Nye højder bliver malt før springene begynder og højderne bliver kontrolmålt efter springene, hvis der er tale om rekordresultater.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 1,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du planlagt stor fest i år?Effektiv reklame - klik her