Logo

Opskør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Efter høstarbejdet blev der førhen holdt et høstgilde for alle der havde deltaget i høstarbejdet på den ene eller den anden måde.
Det var også almindeligt at der ved siden af høstgildet (eller nogle steder som det eneste gilde) blev holdt opskør, som var et gilde samme dag som det sidste neg blev høstet - eller det sidste læs blev kørt hjem til gården.

I dag fejres ikke opskør og høsten er først færdig når efterårsvejret begynder sit indtog, imodsætning til tidligere, hvor høstfesterne holdes i den varme sommertid.

Kernerne skulle helst ikke drysse fra negene under høst og transport, så kornet færdigmodnede så at sige i laden hvor den først blev tærsket når det skulle bruges.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
984114-11-2010 06:55:03 Erik Haaest
Selv om jeg ikke kender ordet 'opskør', så kender jeg udmærket begrebet. Det brugte vi også i mit barndomshjem i Hundslev på Nordøstfyn (1935-49).
Det bestod nu mest i, at der b.lev serveret en lidt bedre middag end sædvanligt - uanset ugedagen - og mor havde ordnet sig med brygningen, så vi den dag slog spunden ind på hendes nyeste gammelt-øl.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her