Logo

Tag en torsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Fyldt torsk) Komp.: Rudolph Bay Forf.: J. L. Møller

 

Tag en torsk til slig en ret,

skindet flås af denne

med forsigtighed; thi let

ellers kan det hænde,

at det sønderbrydes kan;

man må da forsigtigt

gå til værket, indtil man

får det afflå't rigtigt.

 

Hoved, hale, begge to

må ved skindet hænge.

Dette kan nu alt i ro

lægges bort så længe.

Derpå skrabes kødet vel,

man i dette komme

blot en skefuld hvedemel,

lidt muskatenblomme.

 

Dertil og en fjerding smør.

Alt til dej man rører;

men - det glemte jeg nok før -

­og til dejen hører

en såkaldet hvedeknop,

som er udblødt *) blevet.

Derpå røres rup og stup

(det er tit beskrevet).

 

Har man rørt det dygtigt om,

tag så torskeskindet.

Heri hele dejen kom;

med en tråd ombind det!

Sy det skind så til igen.

Nu den torsk skal sættes

i en tærtepande hen,

brunes og anrettes.

 

Kaperssauce dertil man ta'r

(den ej her beskrives).

Denne torsk den fordel har,

at der ben ej gives,

som i andre torsk man jo

alle tider finder.

Jeg vil vædde en mod to,

at den prisen vinder!

 

*) i mælk

 

Fra "Kogebog på vers" 1830. Endnu en sanglig opskrift af den poetiske køkkenskriver J.L. Møller. Melodien af Rudolp Bay, tjente oprindeligt et om muligt endnu mere pompøst formål end torskefyldningen her, nemlig at konkurrere med Weyses melodi til "Dannevang ved grønne bred".

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.890 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her