Logo

Kære Josephine.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Jeg vil gerne sige et par ord til dig i dag, og sådan nogen taler kan jo enten være sjove eller alvorlige. Da jeg ved, at blandt dine gæster er der mange fornøjelige spasmagere, som kan levere fest og farver, så har jeg valgt at give dig den alvorlige udgave med mange kloge og formanende ord.

 

Nu frygter du nok en lang og kedelig tale, og det har du sikkert ret i; den bliver ihvertfald lang, for din familie- og her nævner jeg ingen navne- er jo kendt for at have et godt mundtøj og holder sig ikke tilbage med at bruge det. Så nu kan jeg få sagt noget af alt det, jeg gerne vil sige til dig, uden at blive afbrudt.

 

Nu er det jo ikke kun på Nyvej at 1.salen er under ombygning (en meget langvarig en kunne man tilføje), men også hos dig og mange andre teenagere, er 1.salen helt lukket pga ombygning og udenfor pædagogisk rækkevidde. Alle gode råd og formaninger bliver afvist ved det ydre øre og drysser ned ad skulderen og havner på gulvet som støv og nullermænd. Det ved jeg fra din far og mor, som dagligt må støvsuge gulvet for de pulveriserede rester af forsøg på opdragelse.

 

Men nu jeg hverken din far eller mor, og når du er på besøg i vores hjem, hvad du heldigvis tit er, så har jeg ingen problemer med at nå ind til dig. Så det er mit spinkle håb, at mine ord kan trænge gennem det ydre øre og helt ind til dine hjerneceller, hvor de forhåbentlig vil lejre sig, som en uvurderlig skattekiste af gode råd og erfaringer, som helt sikkert vil gøre din videre færd i livet til en dans på roser, INTET MINDRE.

 

Mit første råd til er: husk at bruge tandtråds. Det er videnskabelig bevist, at folk der bruger tandtråd mindst en gang om ugen, har væsentlig mindre risiko for caries og paradentose.

Resten af mine råd er måske ikke videnskabelig underbygget, men kommer ud af bitter og ofte dyrekøbt erfaring, kan jeg tilføje.

 

Sorter dit vasketøj grundigt. Lyse farver og mørke farver for sig. Du vil blive så ked af det, når alt dit tøj bliver gråt i gråt, så husk at være omhyggelig med sorteringen.

 

I gamle dage markerede konfirmationen afslutningen på barndommen og goddag til et voksenliv som arbejder. Sådan er det heldigvis ikke mere, men du er begyndt at blive voksen. Du er begyndt at tage nogle beslutninger for dit eget liv. De mor og far vil nok mene, at det har du gjort længe!

 

Du er begyndt at tage stilling til verden omkring dig og dens mangfoldighed af gode og dårlige muligheder.

Jeg er sikker på at du helst vil vælge flest af de gode, både i dit teenage- og dit voksenliv, men det kan være svært at skelne, når man står i situationen og skal vælge.

Det kan se håbløst ud engang imellem, specielt når man træffer de forkerte valg. Men det er nu sådan at livets valg ofte træffes i blinde. Du kan aldrig kende alle konsekvenser af dit valg, og nogen gange bliver du skuffet.

 

Du møder måske en rigtig sød og spændende fyr, som inviterer dig hjem for at se hans frimærkesamling, og så viser det sig, at han rent faktisk ER filatelist.

Men fortvivl ikke, når du træffer forkerte valg eller roder dig ud i noget uoverskueligt. Det gør vi alle sammen engang imellem. En stor trøst er dog, at det bliver nemmere at træffe de gode valg, når man bliver ældre. Det kaldes erfaring.

 

Og du skal træffe dine valg, og du skal træffe mange valg. Gør det altid i tillid til, at du gør det bedste du kan i situationen.

 

Lad være med at bekymre dig om dagen i morgen. Hver dag har nok i sine egne plager. At bekymre sig om morgendagen er lige så effektivt, som at tisse i bukserne for at holde varmen. Vi ved godt at det er en kort fornøjelse, med mindre man bruger termounderbukser.

 

Få masser af kalk. Det er godt for knoglerne og husk at gå med sikkerhedsvest, specielt i den mørke tid.

 

Du er ved at blive voksen, og de næste 10 år bliver nogle af de mest forvirrede, men også nogle af de bedste år, du kommer til at opleve; ihvertfald hvad kraft og skønhed angår. Som 25-årig har du nået dit fysiske maximum. Derfra går det kun ned ad bakke.

Men indtil da skal du samle al den viden og erfaring, du kan proppe ind i dit kønne hoved.

Og du er allerede begyndt at samle viden. I skolen går det godt. Dine yndlingsfag er frikvarter og idræt, men du er også begyndt at få gode karakterer i både dansk og matematik. Og det er ihvertfald en god ting, at du kan skrive dit eget navn, ellers er du tvunget til at betale alt kontant.

 

Du skal også samle erfaring, og jeg er sikker på at din mor og far har masser af gode råd og erfaring, som de hjertens gerne vil dele med dig. Så lyt opmærksomt til dem, indprent dig nøje hvert ord, de siger, og så skal du gøre det modsatte.

 

Hvis jeg kun skulle give dig et enkelt råd for fremtiden, så må det absolut være : brug solcreme. Fordelene ved at bruge solcreme med høj faktor er beviselige.

 

Husk at der kun er 2 slags problemer her i verden; dem du kan gøre noget ved, og dem du ikke kan gøre noget ved. Dem, du ikke kan gøre noget ved, skal du bare tage til efterretning og så se at komme videre. De problemer, du kan gøre noget ved, skal du få løst så hurtigt som muligt. De bliver ikke mindre af, at du venter. Hvis det lykkes for dig, vil jeg gerne vide hvordan.

 

Hvad du kommer til at beskæftige dig med i fremtiden, hvad der bliver din levevej, ja det ved hverken du eller nogen anden. For øjeblikket er du meget optaget af hår og måske venter dig en lang og gloværdig karriere som frisør. det er et både godt og sikkert fag, vi har jo alle brug for en frisør i ny og næ, undtagen Thomas Blachmann og Johnny Madsen. Og du kan sikkert også tjene gode penge som frisør, men er du ligeglad med penge, men gerne vil være lykkelig, så skal du blive fysioterapeut.

 

Efter dette lille reklameindslag vil jeg sige til dig, at det allervigtigste selvfølgelig er, at du lander på rette hylde, at du får udnyttet dine evner fuldt ud, uanset i hvilken retning de går.

Hvis ikke du får udnyttet dine evner, så bliver du bare deprimeret og ender som en sur gammel kone, der dagligt ærgrer sig over de spildte muligheder.

 

Så kast dig ud i det; i livet. Afprøv de muligheder som åbner sig for dig.

Enhver rejse starter med det første skridt. TAG SKRIDTET. Vær aldrig bange for, hvad andre mennesker tænker om dig eller dine handlinger, så længe du kan se dig selv i spejlet. Og det har du jo så øvet dig rigtig meget i !

Husk at det er DIT LIV, og du er den bedste til at leve det.

 

Tag imod alle de komplimenter du får. Tag dem til dig og varm dig ved dem, glem ærgrelserne. Hvis det lykkes for dig, så vil jeg igen, gerne vide hvordan.

Pas godt på din krop og nyd den. Den er et fantastisk redskab. Lav gymnastik og dans meget, også selv om du er alene. Og pas især godt på dine fødder, de skal bære dig hele livet. Anskaf dig de allerbedste sko og gerne mange af dem. Din kommende ægtemand vil forbande mig, fordi jeg har givet dig det råd, men pyt, den forbandelse tager jeg på mig.

Og husk at uanset hvor tåbeligt dine forældre nogen gange kan opføre sig, så elsker de dig højt.

 

Og resten af din familie og alle andre, der er samlet her idag, vil dig kun det allerbedste......men vi er kun mennesker.

 

Det var de råd og erfaringer, jeg vil give dig i dag. Hvis du følger dem, er du garanteret en lykkelig tilværelse. "Jamen, hvad så hvis den alligevel ikke bliver lykkelig"?

Så læser du bare vejledningen igen, du har sikkert overset noget.

Og med denne garanti følger et 9-foldigt HURRA.

 

Vh. Jesper Ø.

 

___________________________________

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (66 stemmer)
Siden er blevet set 17.104 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her