Logo

Til min kone - 50 år

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kære Käthe, jeg har nu i en måned kunnet lykønske dig med de 50 år.
Om dig kunne jeg sige mange ting. Men jeg har lovet dig ikke at sige noget personligt, noget pinligt eller noget privat. Personligt, kender jeg dig så godt så jeg ved, at du helst ville være personlige taler foruden.
MEN tag det helt roligt, du slipper ikke................
Iøvrigt vil jeg også sige, at min tale ikke bliver så lang idet vi også skal have noget at spise så længe det er varmt, og at der ikke kommer noget frem som er skubbet ind under gulvtæppet eller kan tåle dagens lys i SE og HØR eller BILLEDBLADET.
Du er 50 år, mor til 2 dejlige voksne børn, som begge har været leveringsdygtige i de skønneste børnebørn. Du har en dejlig familie og en masse skønne venner.
Vi sidder her (næsten) alle, samlet idag for at fejre din fødselsdag.

Når vi nu er så mange, så skyldes det, - og jeg taler på hele selskabets vejne - at vi sætter stor pris på din væremåde, din personlighed og for alt det gode du har bidraget med.

Du er IKKE en sammensat person, men har dit helt egen PERSONLIGHED og MENING.
Hvis man skal gøre et forsøg på at sammenligne din personlighed med noget kendt, så kunne det blive sådan nogle som 50% Sirild Rise, 50% Hanne Reintoft og med et stænk af Pia Kjærsgaard. Det elsker vi dig for, for det kan altid give grobund for en lille rask diskusion eller der kan altid falde et guldkorn af eller et godt råd.

50 år giver en masse livserfaring, men også visse fysiske skavanker.
- kondien er ikke hvad den har været ...her tænker jeg på en episode for nogle år siden, en juleaftensdag på Gran Canaria, hvor vi var på vej opad en meget stejl gade. Pludselig bliver vi overhalet af en ældre mandlig kondiløber, og hvad du tænkte på ved jeg ikke, men du isatte et desporat
forsøg på at bevise at du kunne løbe ham op. Efter ca. 100 meter ved stigning på ikke under 37% måtte du kapitulere. Dette var første gang jeg spekulerede på, om jeg ville være fysisk istand til at bære dig hele vejen hjem til hotellet !!!!

-af andre fysiske skavanker kan nævnes.......
Der komme pludselig grå stænk i håret - jeg syntes chammerende, du syntes skide irriterende, og damefrisøren meget indbringende...
Der kommer briller på næsetippen
Der fremkommer problemer med at finde disse briller...og til sidst kommer der snor i brillen, så den også kan hænge om halsen.
Dette kaldes nærhedsprincippet for brillebærer.

Det er bedre at have PARKINSON end ALTZHIMER, hellere SPILDE en halv bajer end at GLEMME hvor den er !!!!! Heldigvis drikker du ikke BAJER, så Parkinson og Altzheimer er uaktuel for dig.......

50 år er dog ingen hindring for at være omtrent ulønnet heltids-professionel spejder.
Det bruger du rigtigt meget tid på, og jeg er sikker på at din minier og ulve elsker deres spejderføre. Hvorfor skulle de ellers møde op en mørk og kold september aften og synge fødselsdagssang foran din hoveddør efter at have været ude at gå 10 km.
Iøvrigt må der have været noget symbolsk på din fødselsdag den 23 September, her oplevede Danmark den største strømafbrydelse i nyere tid.
MEN....Hvad du ikke vidste var, at den nære familie ville overraske
dig med lidt god mad når du kom hjem fra arbejdet. Strømafbrydelsen gjorde imidlertid at vi ikke kunne lave noget mad. Symptomatisk for dig, og som god spejder, foreslog du at lave et lejrbål i haven, hvor maden kunne laves på bedste spejderma´ner.
Sagt som gjort. Du og børnebørnene fik udgravet bålplads og fik tændt under bålet.
Heldigvis kom strømmen tilbage, så maden kunne tilberedes i køkkenet, men græsplænen bærer tydelige spor af spejderaktivitet den dag idag !!!

Som spejder har du lært at grave render rundt om teltene. Denne færdighed fik du tilfulde bevist en dag i eftersommeren for et par år siden, da et skybrud fik regnvand til at stemme sig op og løbe ind gennem vinduerne i vores kælder. Hvad gør man når flere kubikmeter vand står truende højt.
Man fatter spejderspaden, og graver et halvt hundrede huller i græsplænen og havegangen og stensætningen. så der er plads til mere vand !!!
Her må det være på sin plads og stille spørgsmålet ?? Lærer man ikke spejdere at øse vand i spande ??
Nå, det tog kun 3 weekender at re-etablere og få lagt et drænrør, så havegang og græsplæne igen kan føle sig sikker i vækstsessonnen.

Jeg ved ikke om der er nogen her som følger med i Robinson udsendelserne hver mandag.
Men for de indvidede, er jeg sikker på, at du kunne gøre ham der CLAUS misundelig over dine spejderfærdigheder. Hvis du skulle deltage i Robinson er jeg sikker på at du ville nå finalen på fremtoning, din flid og ide-rigdom.

Du har tit spurgt om jeg ikke ville være spejder. Til det har jeg så tit svarret, at jeg er gift med en, og at de ikke spiller fodbold. Dette giver masser af fri aftener og weekender at være gift med en spejder, og trods dine 50 år, ser det ud til at du stadig kan holde gejsten oppe og fortsat er indstillet på at være hjemmefra din lille mand. Heldigvis har
jeg intet at klage på, jeg får jo masser kærlighed og masser af ...............
............Fransk.....Dansk.......Svensk.......BLOMKÅL fortiden, under vores fælles slankekur.

Käthe, af dine 50 år, har jeg kendt dig i snart 30 år, boet sammen med dig i 20 år.
Jeg elsker dig, og glæder mig til at dele det næste halve århundrede med dig. TILLYKKE.

Her til slut vil jeg bede jer alle, at rejse sig, og sammen med mig, udbringe et 3 foldigt HURRA for fødselaren. Käthe længe leve, hurra, hurra, hurra og så det lange hurrrrraaaaa.

Skål

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (136 stemmer)
Siden er blevet set 56.773 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her